Första vikbara under 10 millimeter

Honor Magic V2 passerar gräns för vikbara mobiler

Med egenutvecklade batterier och genom att använda titan i konstruktionen har Honor lyckats konstruera en vikbar mobil som är tunnare än en centimeter.

Publicerad Uppdaterad

En av utmaningarna med vikbara enheter är tjockleken, eftersom en enhet som viks på mitten snabbt blir tjock. Många vikbara enheter har valt att använda en där tjockleken hamnar mellan 12-16 millimeter. Galaxy Fold 4 är som exempel 15,8 millimeter på tjockaste punkten, Googles Pixel Fold ligger på 12,1 millimeter och Xiaomi Mix Fold 2 ligger på 11,2 millimeter.

Titan och nya batterier

Nu när Honor har presenterat sin nya Magic V2 visar de sig att man har lyckats få ner tjockleken till 9,9 millimeter i hopfällt läge, och 4,7 millimeter när den är öppen. Man har lyckats göra mobilen så tunn bland annat genom att använda titan i chassit och gångjärnet, som tack vare att det är mycket starkare än stål och aluminium har gjort det möjligt att designa extra tunt gångjärn och chassit utan att tumma på hållbarheten.

Man har även utrustat mobilen med två stycken 2,2 millimeter tjocka egenutvecklade kiselkolbatterier som sammanlagt ger en kapacitet på 5000 mAh med stöd för 66W snabbladdning.

Två skärmar och fem kameror

Den vikbara skärmen är en 7,92 tum stor oled ltpo-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, och på utsidan sitter en 6,43 tum stor ltpo-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Båda skärmarna har stöd för stylus.

På baksidan har Honor Magic V2 en trippelkamera som består av en primär kamera på 50MP, en 50MP ultravidvinkel och en 20MP teleobjektiv. De två frontkamerorna, både den inre och den yttre, ligger på 16MP.

Under motorhuven sitter den en Snapdragon 8 Gen 2 tillsammans med 16 gigabyte arbetsminne, och lagringsalternativ på 256, 512 och 1024 gigabyte. I Kina börjar priset på motsvarande 13000 kronor, men det är osäkert om Honor Magic V2 kommer att få en internationell lansering.