https://www.mobil.se/nyheter/honor-v10-dyker-upp-p-bild
564372
Nyheter
Direkt från kinesiska telekommyndigheten

Honor V10 dyker upp på bild

Honor V10 offentliggörs i Kina först i morgon, men nu har bilder på enheten läckt ut via dokument som lämnats in till den kinesiska telekommyndigheten TEENA.

I Europa kör Huawei lanseringen av Honor V10 först på tisdagen den 5 december i samband med ett event i London, men telefonen offentliggörs faktiskt redan i morgon i Kina. Allt som vi inte redan visste – vilket torde vara väldigt lite – lär då avslöjas. Det enda som inte läckt ut på förhand har nämligen varit bilder på enheten. Förrän nu då. Det är i dokument som lämnats in till den kinesiska telekommyndigheten TEENA som Honor V10-designen avslöjas. Och bilderna bekräftar i stort sett den information som cirkulerat på förhand. 

Kantfritt och dubbla kameror

Telefonen har mycket riktigt en näst intill kantfri skärm i stil med Huaweis monsterflaggskepp Mate 10 Pro, och dessutom har telefonen precis som väntat en dubbelkameralösning på bakstycket. Man har däremot inte fimpat hemknappen på V10 och det sitter inte heller någon fingeravtryckssensor på bakstycket, åtminstone ingen som syns. Så man får väl anta att den funktionen alltjämt finns inbyggd i hemknappen. 
Enligt tidigare uppgifter får enhenten en 6-tumsskärm, Kirin 970-processor, 6 GB arbetsminne och 128 GB lagring.