Alla förhandsuppgifter stämde

Honor V10 har offentliggjorts i Kina

Huawei har nu offentliggjort sin nya telefonmodell Honor V10 i samband med ett event i Kina. Telefonen ska förvisso presenteras igen i Europa den 5 december, och möjligen (läs: sannolikt inte) kan den enheten skilja sig något från vad vi sett idag. I annat fall bjuds vi inte på några överraskningar, då Kinalanseringen redan avslöjat det mesta.

Publicerad Uppdaterad

Honor V10 får som väntat en 6-tumsskärm med upplösningen 1 080 x 2 160 pixlar, bildförhållandet 18:9 och ett Kirin 970-chipp. Arbetsminnet ligger på antingen 4 eller 6 GB och lagringsutrymmet på antingen 64 eller 128 GB. Det blev också mycket riktigt en dubbelkameralösning på baksidan av enheten med 16 + 20 megapixlars upplösning. Frontkameran får en upplösning på 13 megapixlar. Batteriet får en kapacitet på 3 750 mAh. 

Prislappen okänd

Enheten kommer med dubbla SIM-kortplatser och fingeravtrycksläsare och kör Android 8.0 Oreo från start. Det handlar med andra ord om en ganska imponerande enhet vad gäller specifikationerna. Många av dem delas till exempel med Huaweis flaggskepp Mate 10 Pro. Vad det europeiska priset landar på är oklart, men om inget radikalt skiljer enheten som släppts i Kina från den som kommer att säljas i Europa, så handlar det sannolikt om ett pris på mellan 4 000 och 5 000 kronor. Den 5 december visas enheten upp i London, och då lär vi få veta mer om den saken. 

Källa