14 appar borttagna på tre månader

HTC har avpublicerat flera av sina appar i Playbutiken

HTC har av ännu okänd anledning valt att plocka bort mängder av appar ur Googles Playbutik. Inte mindre än 14 appar har försvunnit under de tre senaste månaderna.

Publicerad Uppdaterad

HTC:s mejl-app försvann hastigt och lustigt från Googles Playbutik i februari, men dök sedan upp på nytt efter några dagar. Men sedan dess har någonting uppenbarligen hänt som föranlett att HTC valt att radera flera av sina egna appar. Inte mindre än 14 appar har avpulbicerats under de tre senaste månaderna, däribland just mejl-appen som åter saknas. Utöver den så har HTC Calendar, Dot View, Speak, Car, Ice View samt många fler plockats bort. Vissa av apparna som inte längre finns i Playbutiken har dessutom inte uppdaterats på flera månader. 

Kan finnas många förklaringar

Att vissa av apparna helt enkelt inte används i tillräckligt hög utsträckning för att man ska kunna motivera att uppdatera dem eller ens ha dem kvar är ingen långsökt tanke, då HTC har inte haft några stora försäljningsframgångar på senare tid. Vissa av apparna kommer dock förinstallerade på HTC:s telefoner, vilket gör det aningen anmärkningsvärt att man plockat bort dem. En förklaring skulle också kunna vara att HTC planerar att släppa 2019 års telefoner med Android One, vilket skulle göra behovet av egna appar obefintligt. HTC har inte kommenterat saken ännu. 

Källa