Problem med datan

HTC stoppar uppdatering - igen

Det är som förgjort för HTC:s uppdatering av HTC 10 till Android 7.0.

Publicerad Uppdaterad

HTC har de senaste åren arbetat stenhårt med att skaffa sig rykte om att vara snabba med uppdateringar till nya Androidversioner. I sitt gränssnitt HTC Sense har de rensat bort de flesta av de egna apparna till förmån för Googles egna och Sense är numera mest ett estetiskt skal på Googles standardgränssnitt.

Därför kan det ses som ett extra stort bakslag för just HTC att uppdateringen till Android 7.0 strular. Redan i december började man uppdatera telefonen i vissa delar av världen, vilket fortfarande kunde anses som raskt jobbat. Den europeiska uppdateringen stötte dock på ett antal buggar och man tvingades stoppa den i väntan på buggfix. Buggarna hittades sedermera och utrullningen återupptogs.

Nu meddelar HTC att man återigen tvingas pausa uppdateringen för HTC 10 på det europeiska fastlandet (av någon anledning berörs inte brittiska HTC 10). Man kan inte ange någon exakt tidsplan för när felet ska vara åtgärdat mer än att det dröjer till februari, två månader efter att uppdateringen påbörjades, innan HTC 10 kan få Android 7.0 Nougat.

Det ska påpekas att även Sony och ZTE har tvingats pausa Androiduppdateringar till vissa modeller på sistone, så HTC är inte ensamma om att finna uppdateringen till Android 7.0 mindre smidig än väntat.

Källa