Släpps på eget event

HTC väntas avstå från ny toppmodell på Mobile World

HTC är den senaste i en rad tillverkare som sägs välja bort Mobile World Congress i slutet av februari för lansering av sin nästa toppmodell.

Publicerad Uppdaterad

Mobile World Congress i Barcelona den 26 februari - 1 mars är årets största mobilmässa, och traditionellt väljer många mobiltillverkare att visa upp 2018 års toppmodeller på mässan. Sony och HMD Global/Nokia håller lanseringar, och framför allt har Samsung aviserat att Galaxy S9 lanseras på söndagkvällen innan mässan drar igång.

Däremot kommer inte HTC att visa upp någon ny toppmodell på MWC om man får tro en anonym uppgiftslämnare som talat med Android Headlines. I stället kommer man att lansera telefonen, som vi i brist på bättre kan kalla U12, på ett separat event i mars eller april. Inte mycket är känt om HTC:s kommande toppmodell, vilket talar för att den är långtifrån klar. Ett rykte talar om att man liksom Sony planerar att satsa på 4K-skärm.

Föruton HTC sägs även LG och Huawei avstå från att lansera på mässan. Förra året tvingades många tillverkare lansera senare på grund av att plattformen Snapdragon 835 var sen och Samsung hade första tjing på leveranserna enligt avtal med Qualcomm. Det kan vara en liknande situation i år som gör att många inte fått klart sina toppmodeller, men det kan också vara så att Samsung blivit så dominerande att man avstår från att lansera vid samma tillfälle som Galaxy S9 för att inte drunkna i uppmärksamheten kring Samsung.

Källa