VR-dags på MWC2016

HTC Vive till Sverige

Både svenskt säljdatum och pris fick vi på HTC:s presskonferens idag. Det är bara dagar kvar.

Publicerad Uppdaterad

HTC Vive är HTC:s VR-hjälm och vi testade den på IFA i slutet av förra året. Det är en riktigt häftig lösning som inte bygger på att du använder din mobiltelefon. Istället används en separat enhet kopplad till en pc. Med start den 29 februari kommer HTC att börja ta emot förbeställningar för HTC Vive i ett tiotal länder, bland dessa Sverige. Priset är 799 dollar så i kronor bör det landa kring 7-8000 kronor.

I paketet man då köper ingår själva HTC Vive, de två handkontrollerna och två basstationer som gör att enheten ser dina rörelser i 360 grader. Sedan tidigare har HTC meddelat att HTC Vive numera har en kamera, mikroefon och att basstationerna är trådlösa. Idag berättade man mer. Kameran är till för att du ska kunna flytta på en stol, eller dricka lite utan att ta av dig enheten. Och mikrofonen är till för kopplingen till din smartphone, så du kan ha kontakt med andra. Du ska närmare bestämt kunna se sms, ringa samtal, se kalender och påminnelser utan att ta av dig headsetet. I paketet ingår alltså allt du behöver utom pc-datorn allt ska kopplas till.

Basstationerna meddelar till programmen och enheten i sig var du befinner sig i rummet, hur du rör dig och gör att du inte behöver gå in i en vägg eftersom mjukvaran vet och kan varna dig.