MWC2017

Huawei bekräftar P10 och Watch 2

Teaserbilden för Huawei Watch 2 dök upp på Huaweichefen Richard Yu:s Weibo-konto.

På Youtube bekräftar Huawei själva att det är P10 som ska visas upp på MWC i Barcelona och den blir inte ensam.

Publicerad Uppdaterad

Ett klipp på Huaweis officiella Youtubekanal visar uttalat att P10 är den telefon som kommer att visas upp när Huawei kallar till presskonferens söndagen den 26 februari i Barcelona. Bolaget själva avslöjar inte så mycket mer, men grafiken säger att det som väntat blir en telefon med dubbla kameror precis som föregångarna. Huawei har ju sedan en tid tillbaka ett samarbete med Leica. 

“Change the way the world sees you” är budskapet i Huaweis förberedande film för lanseringen och titeln är helt enkelt “Huawei P10 is coming”. Du kan se filmklippet i sin helhet här nedanför. Vi kan gissa att budskapet syftar på att kanske även den främre selfiekameran denna gång fått dubbla kameralinser.

Utöver telefonen ser det ut som Huawei även lanserar version två av sin smarta klocka baserad på Android Wear. Huaweichefen Richard Yu har på sitt konto på kinesiska mikrobloggen Weibo delat ett foto som visar Huawei Watch 2. Där är budskapet att klockan är skapad för “free spirits”. Bilden visar en man i träningskläder så ska man spekulera kan man gissa på utökade fitnessfunktioner samt kanske även en version med simkort så att den kan agera helt fristående från en telefon, något som är en av nyheterna i Googles nya version av Android Wear 2.0.

Huaweis presskonferens på Mobile World Congress är planerad till eftermiddagen söndagen den 26 februari och Mobil är givetvis på plats för att rapportera.

Teaserbilden för Huawei Watch 2 dök upp på Huaweichefen Richard Yu:s Weibo-konto.