P11 eller P20?

Huawei bjuder in till lanseringen av nästa toppmodell

Huawei har börjat skicka ut inbjudningar till en lansering i Paris i slutet av mars.

Publicerad Uppdaterad

Flera internationella teknikmedier har rapportrerat att Huawei har skickat dem en inbjudan till ett event i Paris den 27 mars.

Uppdatering 12 februari: Nu har vi på Mobil fått inbjudan och det rör sig om en lansering den 27 mars i Paris.

Det rör sig då troligen om lanseringen av efterföljaren till Huawei P10, som enligt vissa uppgifter kommer att heta P11, men de flesta verkar luta åt att det blir P20.

Huawei håller även en lansering på Mobile World-mässan den 25 februari, men där tros man inte visa upp sin nya toppmodell utan fokusera på andra produkter. Att P20 dröjer ytterligare något beror nog inte i Huaweis fall på kretsbrist eller liknande som påverkade förra årets lanseringar, då företaget tillverkar sina egna mobilkretasr och Huawei P20 tros få chipsetet Kirin 970 som redan är i full produktion och finns i Huawei Mate 10 Pro. Snarare handlar det då om att man helst inte vill lansera samma dag som Samsung släpper sin Galaxy S9.

Utöver chipsetet Kirin 970 förekommer rykten om att P20 får tre kameror på baksidan av telefonen. Exakt vilka fördelar man väntas få av tre kameror i stället för två återstår att se. På lanseringen väntas man visa upp även en plusversion av P20, och kanske dessutom en tredje variant.

Källa