https://www.mobil.se/nyheter/huawei-forbereder-sig-for-ett-enormt-forsaljningsras
567158
Nyheter
Satsar på Kina i högre utsträckning

Huawei förbereder sig för ett enormt försäljningsras

Det har nu gått en månad sedan Trumpadministrationen svartlistade Huawei. Och nu förbereder man sig på ett enormt tapp till följd av sanktionerna.

Huaweis grundare och vd Ren Zhengfei tror att det amerikanska embargot mot företaget som inleddes för en månad sedan kommer att leda till ett intäktsras på flera miljarder dollar. Den tidigare intäktsprognosen låg på 125 miljarder dollar, men den har man nu sänkt till 100 miljarder dollar. Då ska man även ha i åtanke att förra årets intäkter landade en aning högre, närmare bestämt på cirka 104 miljarder dollar. ”Vi trodde inte att de skulle attackera oss på så många sätt” säger Ren Zhengfei. Tappet ska dock inte leda till några personalnedskärningar eller att man minskar ned på forskning och utveckling, försäkrar han. 

Källor till Bloomberg uppger dessutom att ett internt mejl ska ha gått ut där man säger sig räkna med minskade leveranser på mellan 40 och 60 miljoner smartphones internationellt. Det förekommer även obekräftade uppgifter om att man tänker dra in telefonmodellen Honor 20 från den europeiska marknaden om den visar sig sälja för dåligt när den släpps om några dagar. Huawei sägs nu satsa hårdare på den kinesiska marknaden, för att i någon mån kunna väga upp problemen man har internationellt till följd av embargot. 

Ämnen