Kämpar vidare på egen hand

Huawei förnekar alla rykten om att Mate och P-serien är till salu

Det är inte bara Huawei som förnekar en försäljning av P och Mate-serierna.

Publicerad Uppdaterad

Det är källor till nyhetsbyrån Reuters som uppger att Huawei planerar att sälja den del av företaget som tillverkar modellserierna P och Mate. Anledningen skulle vara företagets problem att få tag på de komponenter som krävs för att kunna tillverka telefoner på grund av USA:s restriktioner, som även har inneburit problem att sälja modellerna då de inte längre får använda Google-appar inklusive Googles appbutik Play Store. 

Huawei sålde förra året sitt budgetvarumärke Honor bland annat av dessa anledningar.

"Stämmer inte"

Nu har dock Huawei själva gått ut med ett uttalande där man kraftfullt dementerar Reuters uppgifter. Företaget säger att det inte finns några sådana planer och att det inte finns någon som helst sanning i uppgifterna om en påstådd försäljning. "Vi är fortfarande helt engagerade i vår smartphone-verksamhet och kommer att fortsätta leverera världsledande produkter och upplevelser för konsumenter runt om i världen" säger en talesperson för Huawei.

Även en talesperson för myndigheterna i Shanghai, som sades vara inblandade i ett eventuellt uppköp, förnekar att det skulle finnas några planer om ett köp av delar av Huawei.