1
1
https://www.mobil.se/nyheter/huawei-p50-pro-kan-fa-harmony-os-redan-vid-lanseringen
569781
Nyheter
falskt
Dubbla operativsystem – Android som alternativ

Huawei P50 Pro kan få Harmony OS redan vid lanseringen

● BILDSPEL
En läcka kring Huaweis kommande flaggskepp P50 Pro pekar på att internationella kunder kommer att kunna välja mellan Harmony OS och Android.

Rykten börjar sippra ut om Huaweis kommande flaggskepp P50 Pro som enligt källor ska lanseras senare i vår. Men frågor kring vilket operativsystem som kommer att finnas i modellen börjar hopa sig. Speciellt nu när en läcka har rapporterat att P50 Pro på den Kinesiska marknaden ska komma med Harmony OS 2.0 och globalt sett så ska man kunna välja om man vill ha Android eller Harmony.

Men det kan vara så att det råder viss förvirring kring det här med dubbla operativsystemet då vissa utvecklare som undersökt Harmony OS i sin betaform upptäckt att det i stort sett är en sminkad variant av Android och att likheterna systemen emellan är omfattande. Huawei har dock hävdat att det är ett helt eget operativsystem. 

Det sägs också att P50 Pro kommer att drivas av ett Kirin 9000E och ha sex eller åtta GB RAM. På baksidan kommer den enligt uppgifterna att prydas av fem kameror.  

Källa