1
1
https://www.mobil.se/nyheter/huawei-lanserar-nya-smartklockan-watch-gt-3
571095
Nyheter
falskt
Nytt från Huawei

Huawei lanserar nya smartklockan Watch GT 3

Huaweis nya smartklocka ska erbjuda modern teknik och klassisk design i samma paket.

Huawei lanserar sin nya smartklocka Watch GT 3 där man vill kombinera modern teknik med en klassisk design. Klockorna finns i två storlekar, 42 millimeter som väger 35 gram och 46 millimeter som väger 42,6 gram. Framsidan är gjort i rostfritt stål medan baksidan använder kompositmaterial. Urtavlan har ett välvt glas och för första gången i just GT-serien använder Huawei en roterande krona och taktil feedback för att göra hanteringen av klockans funktioner smidigare och mer intuitiv. Roterande kronan har vi sedan tidigare sett i Huawei Watch 3 och 3 Pro. Det går även att välja mellan bland annat stål- och läderarmband.

Huawei Watch GT 3 som är 46 millimeter har en batteritid på upp till 14 dagar medan modellen på 42 mm har en batteritid på upp till 7 dagar vid normal användning. Båda modellerna har stöd för trådlös laddning.

Klockorna har stöd för den nya pulsmätningstekniken TruSeen 5.0+ som enligt Huawei kan mäta både hjärtfrekvens och syresättning av blodet (SpO2) med ännu större noggrannhet än tidigare. Klockan kan även mäta bärarens kroppstemperatur vilket tillsammans med övriga sensorer möjliggör registrering av andning, stress och menstruationscykel. Dessutom ska funktionen Huawei TruSleep 2.0 kunna hjälpa bäraren att få förbättrad sömnkvalitet.

Som träningsklocka erbjuder Huawei Watch GT 3 över hundra träningslägen inklusive skräddarsydda träningsscheman som baserar sig på användarens fysiska tillstånd och träningsvanor. Under tärningen kan klockan bland annat ge röstpåminnelser om träningsmålen och aktuell träningsstatus, upplysa om framsteg. 

Huawei Watch GT 3 kommer att släppas i Sverige mot slutet av året med det rekommenderade priset 2990 kronor för Watch GT 3 i storlekarna 42 mm och 46 mm med läderarmband och svart armband. Det rekommenderade priset för Watch GT 3 i storlekarna 42 mm och 46 mm men med armband i rostfritt stål och guldfärgat milanesiskt armband blir 3490 kronor.