Detta vet vi om telefonerna

Huawei lanserar P30-serien i slutet av mars

Tidigare renderingar från Onleaks

Huawei i Polen har av misstag råkat officiellt bekräfta Huawei P30 och när telefonserien släpps.

Publicerad Uppdaterad

När det kommer till information som av misstag släpps i förtid verkar Huawei i Polen figurera rätt ofta. Vi har flera gånger sett hur telefoner gått ut till försäljning från Huawei i Polen dagar innan de ens lanserats, så vi är inte överraskade att det är just därifrån Huawei oavsiktligt bekräftar P30-serien.

Det är i ett pressmeddelande kring att Huawei anställer fler i Polen som man i förbifarten nämner "lanseringseventet för nästa mobil i P-serien i Paris i slutet av mars". Det är ungefär samma tid och plats som Huawei lanserade P20-serien för ett år sedan. Följer man samma mönster som de senaste åren kommer man att släppa en P30, en lite större P30 Plus eller Pro, och en P30 Lite som kommer att lanseras under mindre fanfar och inte nödvändigtvis vid samma event.

Läckta bilder på telefonerna visar en liten droppformad sensorpanel i skärmens överkant, som enligt uppgifterna ska vara av Oledtyp för både P30 och P30 Pro.

Optisk zoom

Det mest intressanta ryktet gäller kameran. Telefonen sägs få äkta optisk zoom i form av ett inbyggt rörligt objektiv som fungerar som ett slags periskop i telefonen. Oppo har tidigare visat upp en sådan mobilkamera, tillverkad av det israeliska företaget Corephotonics. Detta företag är enligt uppgift i färd med att köpas upp av Samsung, även om affären inte är offentliggjord. Oavsett visar detta för det första att själva idén med riktig optisk zoom i en mobilkamera är realistisk, och dessutom att flera stora mobiltillverkare är aktivt intresserade av den. Det gör det desto mer trovärdigt att även Huawei skulle ha en sådan kamera på gång.

Källa