Annons

Tid för nya klockor från Huawei

Huawei lanserar två versioner av Huawei Watch GT 3 Pro

Två flaggskepp kommer lastade med exklusivitet.

Publicerad Uppdaterad

Huawei lanserar två stycken nya smartklockor i form av Huawei Watch GT 3 Pro Titanium och Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic. Som namnen visar handlar det om att en ena är tillverkad i ett keramiskt material och den andra i titan. Bägge kommer dessutom att finnas i två olika storlekar, 43 respektive 46 millimeter, samt i fem olika utföranden.

Bägge är utrustade med amoled-skärmar med safirglas, vilket är en av anledningarna till att bägge klockorna har kunnat göras 0,5 millimeter tunnare jämfört med Huawei Watch GT 2 Pro.

Huawei GT 3 Pro-serien ska enligt Huawei själva erbjuda upp till 14 dagars batteritid vid normal användning (åtta vid hög användning) för versionen som är 46 millimeter, och upp 7 dagar (fyra dagar vid hög användning) för versionen som är 43 millimeter.

Den trådlösa laddningen är dessutom 30 procent snabbare jämfört med Watch GT 2 Pro.

En av de stora nyheterna är dock en som vi i Sverige får vänta på ett tag, nämligen EKG-mätning. Klockorna har redan stödet som krävs, men funktionen kommer inte att bli tillgänglig här förrän efter en officiell certifiering, något som preliminärt kommer att ske senare under året 2022.

En annan detalj som har förbättrats jämfört med tidigare versionen är vattentåligheten. Den har förbättrats till att uppfylla EN 13319-standarden för dykning ner till 30 meters djup, plus en förbättrad tålighet mot saltvatten. Detta är också en av anledningarna till att Huawei har lagt till ett dykningsläge för fridykning samt en personlig träningsassistent som låter användaren träna på att förbättra förmågan att hålla andan.

Både Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition och Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition finns ute nu med rekommenderade på 3990 - 5490 kronor inklusive moms beroende på version.