Annons

Flera tecken pekar på samma sak

Huawei Mate 20 Pro kan få skärmbaserad fingeravtryckssensor

En växande mängd uppgifter pekar åt samma håll, nämligen att Huaweis kommande flaggskeppsenhet Mate 20 Pro kommer att få en skärmbaserad fingeravtryckssensor.

Publicerad Uppdaterad

Huaweis kommande flaggskepp Mate 20 Pro förväntas offentliggöras i samband med IFA-mässan i Berlin, och nu kommer allt fler uppgifter som tyder på att enheten kan vara rustad med en fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Därmed skulle Huawei hinna före konkurrenten Samsung med en dylik lösning, då Mate 20 Pro sannolikt lär släppas till försäljning i oktober medan Galaxy S10 dröjer till åtminstone februari nästa år. 

Qualcomm kan bli leverantör

Den första uppgift som tyder på saken har dykt upp via det kinesiska sociala nätverket Weibo, där en bild på vad som påstås föreställa en näst intill kantlös Mate 20 Pro dykt upp tillsammans med information om en skärmbaserad fingeravtrycksläsare. På forumet XDA Developers har samtidigt utvecklare som säger sig ha tillgång till firmware-filer tillhörande enheten vittnat om samma sak. Utöver det så har det nu även börjat cirkulera uppgifter om att Huawei skulle ha tecknat avtal med Qualcomm om exklusiv tillgång till nästa generations skärmbaserade fingeravtrycksläsare. 

Inte den första Huawei-enheten

Det vore ingen gigantisk skräll om Huawei valde att implementera en skärmbaserad fingeravtrycksläsare i Mate 20 Pro. En liknande lösning finns sedan tidigare nämligen i Porsche Design-versionen av Mate 10 Pro, även om den fingeravtryckssensorn bygger på teknologi som är långt ifrån lika bra som dagens. Inom några veckor har vi facit. 

Källa