https://www.mobil.se/nyheter/huawei-nova-4-officiellt-lanserad
566354
Nyheter
Med hål i skärmen för selfiekameran

Huawei Nova 4 officiellt lanserad

Nova 4 utmärker sig kanske främst för att ha blivit slagen på mållinjen av Samsung med att bli den första lanserade telefonen med hål i skärmen för selfiekamera, men det gör den inte ointressant.

Huawei har nu officiellt lanserat Nova 4, sin telefon där man fått till ännu mer skärm på framsidan genom att reducera sensorpanelen till ett hål i skärmen för selfiekameran. Telefonen har mycket lite ram runt skärmen i överkant, medan den i underkanten är mer märkbar.

Telefonen drivs av Kirin 970, Huaweis toppchipset från förra året, vilket kan tyckas lite märkligt, men ger prestanda mittemellan årets toppchipset Kirin 980 och mellanprischipsetet Kirin 710. Arbetsminnet är på hela 8 GB RAM. Batteriet är väl tilltaget på 3750 mAh och telefonen har en totalvikt på 172 gram. Måtten är 157 x 75,1 x 7,77 mm. Skärmen är på 6,4 tum med 2310 x 1080 pixel.

Utöver skärmen är det kameran som drar ögonen till sig. Här finns tredubbla kameralinser, där huvudkameran är på hela 48 megapixel med Sonys nya supersensor. Denna backas upp av en 16-megapixelsensor, oklart om den är en zoomkamera eller vidvinkelkamera, och en 2 megapixels djupsensor. Man har även en billigare variant där 48-megapixelkameran bytts ut mot en 20-megapixelkamera.

Den dyrare varianten ser ut att få en prislapp motsvarande runt 4500 kronor, medan den enklare varianten går på strax över 4000 kronor. Vi har inga uppgifter i dagsläget på om telefonen kommer till vår del av världen.

Källa

Ämnen