https://www.mobil.se/nyheter/huawei-nu-storre-an-apple-ar-varldens-nast-storsta-mobiltillverkare
565645
Nyheter
Samtidigt: Samsung tappar

“Huawei nu större än Apple - är världens näst största mobiltillverkare”

Nya siffror från IDC och Strategy Analytics visar att Huawei firar framgångar på en mobilmarknad som backar en aning.

Siffrorna gäller för det andra kvartalet i år och visar att Huawei nu är världens näst största smartphonetillverkare, bara slagna av Samsung. Därmed passerar Huawei alltså Apple och samtidigt ser vi att Samsung har haft en tung period. Enligt IDC så har Samsung jämfört med året innan tappat drygt tio procent i försäljning medan Apple stått mer eller mindre stilla och Huawei ökat med 40,9 procent. Även kinesiska Xiaomi som flåsar Apple i nacken från sin fjärdeplats visade stor försäljningsökning, 48,8 procent jämfört med samma period året innan.

Samsung agerar

Samsung släppte sin kvartalsrapport igår och meddelade då att den tidigare lanseringen av Note 9 nästa vecka liksom utökad satsning på mobiler med flexibla, vikbara skärmar är två sätt att agera på den allt svårare konkurrensen från andra tillverkare. 

"Apple behöver vara mer innovativa"

I en kommentar säger Woody Oh på Strategy Analytics att Apple visserligen ökade sin försäljning något jämfört med samma period förra året, men inte i närheten av den tillväxt som kinesiska konkurrenter visat upp. 

– Apple måste vara mer innovativa och förnya designen på sina Iphones om de vill växa mera. Kanske genom att inkludera nyheter som böjbara skärmar och plats för dubbla simkort, säger han.