Uppgifter från leverantörer

”Huawei, OPPO och Vivo minskar smartphone-produktionen”

Till följd av minskad efterfrågan på smartphones så väljer nu tre av de största kinesiska tillverkarna att trappa ned på produktionstakten. Det hävdar källor hos företagens leverantörer. Men Xiaomi går mot strömmen.

Publicerad Uppdaterad

Det går fruktansvärt bra för de flesta riktigt stora smartphonetillverkare, men med det inte sagt att allt är en skål med frukt och Festis i smartphone-segmentet. Tillväxten i mobilsegmentet är inte vad den en gång varit och vi har alla sett rubikerna om en allt mer mättad marknad. Detta med några få undantag i form av nyfrälsta utvecklingsmarknader, förstås. Men om nu uppgifterna om att tre av de riktigt stora tillverkarna i Kina nu slår av på produktionstakten är korrekta, så är det tvivelsutan en indikation på att man väntar sig ett betydligt lugnare 2018. 

Drar ned med minst 10 procent

De är de tre jättarna Huawei, OPPO och Vivo som nu sägs låta produktionsbanden rulla aningen långsammare. Enligt uppgifter från leverantörskällor som Digitimes pratat med så ska de tre tillsammans ha minskat beställningarna av komponenter med hela 10 procent. De tre tillverkarna sitter med allt större lager av inventarier. Men Xiaomi går mot strömmen, mycket tack vare bolagets stora framgångar på den indiska marknaden. Där har man bland annat gått om Samsung. Xiaomi planerar även en bredare lansering i USA nästa år, och några tecken på att Xiaomi skulle slå av på takten finns inte. 

Källa