Renderingar baserade på rykten

Huawei P30 kan få klassisk hörlursutgång

2019 har rullat igång och med det börjar det förstås surra allt fler rykten om de telefoner som förväntas släppas under våren. Färska renderingar baserade på rykten och obekräftade uppgifter visar nu till exempel att Huaweis kommande flaggskepp P30 tycks få klassisk hörlursutgång.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har precis som många andra tillverkare valt att slopa den klassiska 3,5-millimetersutgången för hörlurar på sina senaste telefonmodeller. Anledningen är dels att tekniken känns lite föråldrad i dessa trådlösa tider, dels att det helt enkelt tar plats. Många konsumenter är doch mindre nöjda med de tillverkare som valt den vägen, inte minst då man kanske har investerat i dyra trådbundna hörlurar som helt plötsligt kräver att man har med sig en extra adapter. Hur man än vänder och vrider på det, så är ju bluetooth dessutom, javars… bluetooth. Det innebär allt från parningskrångel till hackigt ljud och att man måste ladda upp saker stup i kvarten. Och kanske har Huawei lyssnat på kritiken, för enligt renderingar som baserats på rykten om den kommande telefonmodellen P30 så finns ett klassiskt hörlursuttag åter på plats. 

Kan dyka upp på MWC

Det är techläckaren Onleaks och sajten 91 Mobiles som ligger bakom renderingarna som nu publicerats och som tydligt visar att enheten har en 3,5-millimetersutgång alldeles till vänster om USB-C-porten och högtalargrillen i telefonens underkant. I övrigt kan man notera en droppformad sensorpanel och en färgsättning som har mycket gemensamt med Mate 20 Pro-telefonerna. Det är i nuläget oklart när Huawei har tänkt offentliggöra P30 och P30 Pro. Företaget kommer att finnas med på MWC i Barcelona i slutet av februari. De senaste åren har man dock valt att presentera sina telefoner på separata event. P20 Pro lanserades till exempel i mars i Paris, ungefär en månad efter mobilmässan i Barcelona. 

Källa