https://www.mobil.se/nyheter/huawei-p40-lite-e-nu-i-svenska-butiker-for-under-2000-kr
568636
Nyheter
falskt
Huawei smyger ut ny budgetvariant i nya P40-familjen

Huawei P40 Lite E nu i svenska butiker för under 2000 kr

● BILDSPEL
Huawei har släppt flera telefoner i P40-serien, men P40 Lite E är det senaste tillskottet.

Nu gör ytterligare en medlem i Huaweis P40-serie entré och det handlar om den billiga Huawei P40 Lite E med trippelkamera och 6,4 tum stor skärm där vi hittar ett hål för selfiekamera i hörnet. Fingeravtryckssensorn sitter på baksidan av telefonen. Prislappen är satt till strax under 2000 kronor och därmed är telefonen den billigaste i P40-serien. Tidigare har vi ju sett P40 Lite som kostar en tusenlapp mer och har fyra kameror.

Lite billigare, lite kompromisser

Med det lägre priset så ser vi i Huawei P40 Lite E inte bara färre och mer sparsamt utrustade kameror utan även ett enklare chipset, närmare bestämt Kirin 710F som vi såg även i förra årets Honor 9x.

h

Trots att den här telefonen har fått P40 i sitt namn har den alltså inte särskilt mycket gemensamt med sina dyrare syskonmodeller. Den främsta likheten är att alla nylanserade Huawei-modeller inklusive P40 Lite E saknar tillgång till Googles appar och Google Play-butiken så här är det liksom i flaggskeppen Huaweis egen butik App Gallery som gäller för appar.

Mjukvarumässigt har dock Huawei sparat in på en del för här hittar vi inte senaste Android utan här finns istället Android 9 som släpptes hösten 2018.

Vidvinkel och djupkamera

Kamerorna i Huawei P40 Lite E är alltså tre till antalet på baksidan och de består av en huvudkamera på 48 megapixel som får sällskap av en vidvinkel och en djupkamera. Det här gör att du alltså kan ta porträttbilder med oskarp bakgrund, men blir utan optisk zoom. Upplösningen på huvudkameran skvallrar dock om att du till viss del kan använda digital zoom utan allt för stor kvalitetsförlust.

Redan till salu

Huawei P40 Lite E kostar alltså strax under 2000 kronor hos de billigaste återförsäljarna och i telefonen får du 4 GB arbetsminne och intern lagring på 64 GB. Helt okej med tanke på priset och batteriet är på 4000 mAh.