Kommer den till Sverige?

Huawei P40 presenteras den 26 mars

Den kinesiska stortillverkarens nästa toppmodell kommer att presenteras om en dryg månad. Om den kommer till Sverige återstår att se.

Publicerad Uppdaterad

De nya topppmodellerna från Huawei ska introduceras den 26 mars i Paris. Sannolikt är det P40 och P40 Pro som dyker upp då. Rykteskvarnarna kring dessa två modeller har inte snurrat så väldigt fort, så det finns inte så mycket att gå på vad gäller specifikationerna. De sägs få stöd för 5G, vilket också alla toppmodeller som lanserats i år har fått, så det är ingen överraskning. Motsatsen hade varit mer förvånande. Huruvida de nya modellerna kommer att lanseras i Sverige eller inte återstår att se. Huaweis egen appbutik har nyligen fått stöd för BankID och de jobbar också på att få in flera svenska appar i butiken vilket bör peka mot att de vill skapa en vettig marknad även för svenska användare. 

Då Huawei ligger på USAs entitylist kan inte amerikanska bolag samarbeta med dem och därmed inte heller Google vilket gör att de inte kan använda sig av Googles appar och tjänster i sina nya telefoner. Istället är det Android 10 som används i grunden men där Googles appbutik Google Play ersätts av Huawei Appgallery och Huawei arbetar för att ernjuda allt fler appar, såväl tredjepartsappar som egna för att ersätta de tjänster Google annars tillhandahåller.

Källa