Billigare Mate 10 Pro

Huawei väntas lansera Honor V10 inom kort

Den 5 december har Huawei ett lanseringsevent i London där man väntas visa upp en Honor-variant av Mate 10 Pro. Men eventuellt kan den dyka upp ännu tidigare än så.

Publicerad Uppdaterad

Att Huaweis event i London den 5 december gäller en Honormobil, och att den kommer att ha en skärm i 18:9-format, framgår av inbjudan. Men Huawei har aldrig varit rädda för att lansera sina telefoner före lansering, och Huawei gick ut på Weibo med uppgiften att de kommer att visa upp den kommande mobilen i Kina den 28 november.

Enligt förhandsuppgifterna ska telefonen heta Honor V10 och vara försedd med skärmupplösningen 2160 x 1080 pixel, Chipsetet Kirin 970 och dubbla kameror. Det låter misstänkt likt Mate 10 Pro, och det verkar alltså som telefonen blir en billigare prissatt variant av denna. Förhandsuppgifterna talar om ett pris på runt 450 dollar, vilket innebär att den skulle kunna kosta under 5000 kronor i Sverige.

Honor V10 väntas säljas i Europa, konstigt vore det annars med ett event i London. Om den kommer till Sverige är däremot mer tveksamt. Lanseringen sker bara dagar efter att Mate 10 Pro börjar säljas i Sverige och för den som vill ha en billigare variant finns redan Mate 10 Lite. Honor V10 skulle visserligen vara mer prisvärd än Mate 10 Pro och ha bättre specifikationer än Mate 10 Lite, men just därför riskera att dra undan mattan för bägge modellerna.

Källa