https://www.mobil.se/nyheter/huaweis-p30-pro-far-rekordhog-poang-hos-dxomark
566793
Nyheter
Petar ned egna flaggskeppen från tronen

Huaweis P30 Pro får rekordhög poäng hos DxOMark

Att Huaweis nya flaggskeppstelefon P30 Pro är kamerafokuserad har väl knappast passerat någon obemärkt förbi. Och när inflytelserika DxoMark nu har kommit med sitt omdöme om telefonen så är det föga förvånande nya rekordpoäng som står på menyn.

Är det något ord som väger tungt när det handlar om mobilkameror så är det DxOMarks. Testföretagets omödme kring kameran i en mobiltelefon kan betyda precis hur mycket som helst för försäljningssiffrorna. Huawei har lyckats hålla sig i toppen av den här viktiga listan över de bästa mobilkamerorna sedan man släppte sin P20 Pro. Ja, faktum är att just P20 Pro och Mate 20 Pro häckade ensamma på en delad förstaplats med 109 poäng fram till dess att Samsungs Galaxy S10 Plus gjorde dem sällskap med samma poäng tidigare i vår. Men nu får trion maka på sig, för nya P30 Pro skåpar ut dem alla. Detta med makalösa 112 poäng. 

Inte lika bra på video

Det är stillbildsdelen som imponerar mest på DxOMark. Det är framför allt den fantastiska zoomen och detaljrikedomen i bilderna som vinner Dxo Marks gillande. Dessutom noterar man att huvudsensorn på 40 megapixlar leverarar riktigt fina bilder även vid dunkla förhållanden, med exceptionellt lågt brus. Även autofokus och blixt får fina omdömen. Men allt är inte perfekt. DxO Mark noterar till exempel att det dynamiska omfånget har minskat jämfört med Mate 20 Pro och att vissa färger inte blir perfekta. Selfiekameran är däremot betydligt bättre än Mate 20 och får 89 poäng. Det gör den till en av de bättre selfiekamerorna på marknaden, men inte den bästa. På videosidan presterar telefonen något sämre. Med 97 poäng klassas den som mycket bra, men inte bäst.  

Relaterade artiklar