Andra tillverkare tillåts glänsa

Hyllade kameran i Huawei P30 Pro har Sony-sensorer

Att Huaweis pinfärska P30 Pro har fått fina omdömen för sin lösning med fyra Leica-kameror är allmänt känt. Vad som däremot inte nämnts är att det faktiskt är Sony som ligger bakom bildsensorerna på alla fyra kamerorna.

Publicerad Uppdaterad

Sony har ett dilemma. Samtidigt som man är världens ledande leverantör av kamerasensorer för smartphones, så får man sällan lika fina omdömen för sina egna mobiltelefoner som andra tillverkare får. Detta då mycket av den teknologi man förfogar över inte används i de egna mobilprodukterna. Sony har nyligen aviserat att ett närmare samarbete mellan mobildivisionen och kameradivisionen på företaget är på gång, och kanske kommer det att leda till att även Sonys telefoner får ett erkännande på kamerasidan till slut. Men till dess får Sony nöja sig med att komponenterna man levererar till andra tillverkare ofta leder till att deras produkter prisas. 

Precis det är fallet med Huaweis nya flaggskeppstelefon P30 Pro, som kammat hem toppomdömen och rekordpoäng, inte minst från prestigefulla DxO Mark. Telefonen har optik från Leica, men sensorerna som används är CMOS-sensorer från just Sony. Det kan EE Times bekräfta, som plockat isär telefonen och kontrollerat komponenterna.  

Källa