Nya piktogram på ingång

I år får vi 157 nya emoji-symboler

Unicode-konsortiet har nu fastslagit vilka emoji som ska läggas till i årets standard, och det blir inte mindre än 157 nya piktogram att leka med under 2018.

Publicerad Uppdaterad

Det läggs till nya så kallade emoji i den så kallade Unicode-standarden varje år, och bakom urvalet står Unicode-konsortiet där flera stora techföretag som Apple, Google, Huawei, IBM, Microsoft, Adobe och Facebook ingår. Årets tillskott av piktogram att leka med när man chattar och kommenterar uppgår till hela 157 symboler, vilket innebär att standarden kommer att bestå av totalt 2 823 emoji. Några av årets nyheter är ett party-ansikte, ett ansikte som svettas och ett ansikte som fryser. Man har dessutom till slut implementerat ansiktsemoji med rött hår. Även flintskalliga och gråhåriga emoji dyker upp. 

Hobbies och medicin

Ett starkt medicin- och forskningstema vilar också över årets utbud av emoji och dessutom läggs flera nya hobbies och fritidssysslor till, som exempelvis stickning, frisbee och lacrosse. Värt att notera är även förekomsten av superhjältar av olika slag. Emojipedia har sammanställt ett videoklipp som du kan se nedan och som visar samtliga av årets emoji. 

Källa