Efterfrågad

ICS-beta även för Xperia Play

Som den fjärde i raden av Xperia-modeller kan nu Xperia Play köras på en tidig version av ICS-mjukvara.

Publicerad Uppdaterad

Sony har ännu inte börjat rulla ut några Android 4.0-uppdateringar till vanliga anväjndare men om man är utvecklare eller avancerade användare och känner sig bekväm med att låsa upp bootloadern och byta mjukvara på sin telefon finns nu möjlighet att testa en tidig version av den kommande uppgraderingen för spelmobilen Xperia Play.

Att det är en tidig version, som fortfarande befinner sig i beta-stadiet, innebär att man får räkna med att allt inte riktigt fungerar som det ska. På sin utvecklarblogg påpekar Sony att man är medveten om att ett antal spel inte kommer att fungera med den nya mjukvaran och att man jobbar med spelleverantörerna för att lösa problemen. Till det som heller inte fungerar än är Wlan och Google Mobile Services-apparna, där bland andra Gmail och Google Maps ingår.

Instruktioner för att installera mjukvaran finns här. Av instruktionerna framgår att man måste låsa upp bootloadern i sin telefon för att kunna genomföra installationen. Märkligt nog innebär en upplåst bootloader att man senare inte kommer att kunna ladda ner den färdiga versionen av mjukvaran.