VR-kök

Ikea lanserar VR-upplevelse

Den svenska möbeltillverkaren Ikea har lanserat en unik köksupplevelse för HTC Vive VR.

Publicerad Uppdaterad

Appen heter IKEA VR Experience och finns på Steam. Tanken är att användare ska kunna vandra omkring i något av tre VR-köksalternativ för att få en försmak av hur det skulle kunna se ut i verkligheten. Användaren kan byta färg på köksluckor och lådor samt flytta på, och interagera med, olika objekt. Men det kanske mest intressanta är att man kan byta perspektiv mellan hur det känns att utforska köket som en stor vuxen gentemot hur det känns att utforska det som ett litet barn. 

”Virtuell verklighet utvecklas väldigt snabbt och om fem till tio år så kommer det att vara en integrerad del i människors liv. Vi ser att virtuell verklighet kommer att spela en stor roll i våra kunders framtid. Exempelvis, i framtiden kan det göra att kunder kan prova olika heminredningslösningar innan de köper dem.”, säger Jesper Brodin, verkställande direktör på Ikea.

IKEA VR Experience är utvecklad av franska Allegorithmic och använder Epic Games grafikmotor Unreal Engine 4. Appen är ett pilotprojekt som kommer att pågå till augusti 2016 och Ikea hoppas att återkoppling från användarna ska hjälpa företaget att utveckla framtida VR-applikationer. 

I dagsläget är det inte känt om Ikea även planerar att lansera appen till andra plattformar.

Källa