Bästa indikationen hittills

Ikon i IOS kan ha avslöjat hur nya Ipad Pro ser ut

I morgon kväll förväntas Apple presentera nya Ipad Pro-modeller. Men redan nu kan Apple själva ha givit oss den bästa bilden hittills av hur enheten faktiskt kommer att se ut.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten 9to5 Macs Guilherme Rambo som har hittat en ikon i operativsystemet IOS som visar en Ipad-modell av ett slag som vi hittills inte sett. Det är i den femte betaversionen av IOS 12 som ikonen finns, och den visar en enhet som har rundade hörn, något smalare skärmkanter än tidigare och dessutom saknar den klassiska fysiska hemknappen. Det är med största sannolikhet den bästa bild av en kommande Ipad Pro-modell som vi fått hittills. Bildförhållandet och placeringen av volymreglagen är gör det tydligt att det handlar om just en Ipad och ingen annan typ av enhet. 

Ingen sensorpanel

Därmed bekräftar bilden många av de rykten som florerat om de nya Ipad Pro-enheterna, sånär som på att det saknas en så kallad sensorpanel i skärmens överkant. De nya Ipad Pro-modellerna förväntas få Face ID för ansiktsbaserad upplåsning, precis som alla nyare Iphone-modeller. På en Ipad lär dock sensorerna rymmas gott och väl i överkanten av fronten, utan att man behöver inkräkta på skärmytan. Det som är en aning förvånande är att kanterna kanske inte är riktigt så tunna som man kunde ha väntat sig. Men det kan förstås också vara resultatet av att alltför tunna kanter hade gjort att ikonen hade sett märklig ut. Den som vill börjar bli otålig och vill ha facit behöver troligtvis inte vänta längre än till i morgon kväll. 

Källa