Annons

App Store

Inga apprecensioner med Ios 9 beta

De med betversionen av Ios 9 installerad rapporteras inte längre kunna skriva recensioner till appar. Stjärnbetyg går däremot fortfarande att ge.

Publicerad Uppdaterad

Användare av den fjärde betaversionen av Ios 9, som än så länge endast finns tillgänglig för utvecklare, rapporteras via Twitter inte längre kunna posta apprecensioner med textbeskrivningar. Klickar du för att skriva en recension möts du av ett felmeddelande som säger att du inte får skriva en recension, däremot kan du fortfarande sätta stjärnbetyg på apparna.

Policyn ser dock endast ut att gälla större uppdateringar än så länge. Det ska nämligen gå att recensera med text på betan för Ios 8.4.1, som än så länge även den bara finns tillgänglig för utvecklare.

Förmodligen har policyn ändrats inför en offentlig version av betan. Efter att betan för Ios 9 släpptes har vissa utvecklare yttrat sig på Twitter om att användare betygsatt deras appar baserat på att de inte fungerade på just Ios 9. Den nya begränsningen ska förmodligen göra att appar inte blir bedömda baserat på hur bra de fungerar i betaversioner av Ios. Betaverisoner av Ios släpps framförallt till utvecklare med tanke att de ska kunna testa funktioner innan release och betaverisoner är ofta instabila och saknar grundläggande funktioner eftersom det inte handlar om färdig mjukvara.