1
1
https://www.mobil.se/nyheter/inga-storre-kameranyheter-i-iphone-forran-2023
569760
Nyheter
falskt
Få nyheter

"Inga större kameranyheter i Iphone förrän 2023"

Enligt en analytiker kommer inte kommande Iphonemodeller att få några uppdateringar i sina objektiv förrän om två år.

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo kommer det inte att komma någon uppdatering kring Apples objektiv i deras kameror fram till 2023. Det är dock inte helt klart om han syftar på alla objektiven i Iphone-kamerorna eller om det främst handlar om vidvinkelkameran.

Detta på grund av att det pågår ett priskrig hos deras leverantörer som slåss om att vinna Apples gunst. Sedan tidigare har det rapporterats att alla fyra Iphone-modeller som tros släppas i höst får Ledia-sensorer, något som vi bara såg i Pro-modellerna förra året. Iphone 13-serien, troligen Pro-modellerna kan även få snabbare skärmuppdatering, närmare bestämt 120 hertz, det som Apple kallar pro motion. 

Att de inte blir någon uppdatering i hårdvaran i objektiven i de kommande modellerna 2021 och 2022 betyder inte att det inte kommer att komma några förbättringar överlag. 

I dagens kameror hänger mycket på den mjukvara som styr kamerorna och denna skulle kunna förbättras på flera sätt för att ge användaren bättre bilder. Både förbättringar vad gäller bildkvalitet, men också användarvänlighet och funktioner. De större nyheter i kamerorna som sedan följer kan vara periskoplins för mer optisk zoom, något som flera Android-tillverkare redan erbjuder och något som det redan ryktats om att Apple undersöker genom att utvärdera olika leverantörer.