Rent och snyggt

Inga utvecklarskal till Android Wear, auto eller TV

Google har satt upp restriktioner för hur tillverkare får modifiera nya Android-delarna.

Publicerad Uppdaterad

Android Wear, Android Auto och Android TV är nya områden för operativsystemet och de kommer att vara en del av Android L när den versionen släpps senare i höst. Alla nya delar av systemet kommer däremot att se exakt likadana ut oavsett vem det är som tillverkat hårdvaran, det har Google sett till.

Olika typer av tillverkarskal, som HTC:s Sense, Samsungs Touchwiz och liknande, har fått mycket kritik under åren för att söla ner eventuella uppdateringar av Android eller helt enkelt för att söla ner enheterna som kör dem i allmänhet. 

Av den anledningen är det skönt att höra att Google infört begränsningar i hur olika tillverkare får modifiera de nya delarna av Android. Google själva säger sig vilja ha enhetlighet mellan olika produkter och produktområden och därför ligger det restriktioner i hur mjukvaran får modifieras.

Tillverkare kan så klart lägga till sina egna appar och märka upp mjukvaran med företagsnamnet, men om någon trots allt hade hoppats på Touchwiz till en Samsung Galaxy Gear Live lär ni bli besvikna.