https://www.mobil.se/nyheter/ingen-fingeravtrycksl-sare-under-galaxy-s9-sk-rmen
564283
Nyheter
Det är baksidan som gäller

Ingen fingeravtrycksläsare under Galaxy S9-skärmen

Nix. Det där med fingeravtrycksläsare under skärmen verkar det inte bli värst mycket med. Nu kommer rapporter från Sydkorea som gör gällande att Samsungs kommande Galaxy S9 inte heller kommer att begåvas med finessen.

Det skulle bli en jättetrend, men har hittills inte renderat i mer än en halvtaskig prototyp från Vivo. Samsung valde att köra med fingeravtrycksläsare på bakstycket på både S8-telefonerna och Note 8, och Apple lanserade sitt Face ID och slopade fingeravtrycksläsare helt och hållet. Nej, 2017 blev verkligen inte året då fingeravtrycksläsare under skärmglaset slog igenom. Och inte mycket tyder på att 2018 blir det heller. Ett av nästa års viktigaste flaggskepp, Galaxy S9, sägs nämligen slopa finessen också. Detta till förmån för – voilá – en fingeravtrycksläsare på bakstycket. 

Svårt att göra bra

Det är inte på några sätt omöjligt att producera en fingeravtrycksläsare för placering under skärmglaset. Däremot har det visat sig svårt att göra den tekniken tillräckligt bra, och då framför allt tillräckligt snabb. Dessutom tycks produktionen rendera alltför många felaktiga läsare för att det ska vara lönsamt. Galaxy S9 kommer att börja massproduceras i december, om man får tro de uppgifter som cirkulerar. Möjligen kan vi få se en fingeravtrycksläsare under glaset från Samsung när Galaxy Note 9 offentliggörs, vilket sannolikt sker i augusti 2018.