https://www.mobil.se/nyheter/ingen-horlurs-adapter-med-apples-nya-telefoner
565882
Nyheter
Trådlös hets

Ingen hörlurs-adapter med Apples nya telefoner

Apple är uppenbarligen inte så förtjusta i att folk fortfarande använder hörlurar med sladd och 3,5-millimeterskontakt. Med sina senaste Iphone-modeller väljer man nu nämligen att inte skicka med någon hörlursadapter.

Tro det eller ej, men de sista Iphone-modeller som hade en klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång var faktiskt Iphone 6s-enheterna. Det känns måhända som om det var igår, men vi har nu flera år bakom oss med slopade 3,5-millimetersuttag. Många andra tillverkare har sedan dess följt Apples exempel, medan andra valt att fortsätta med den klassiska hörlursutgången. Man har dock inte varit tvingad att köpa ett par bluetooth-hörlurar bara för att man valt Iphone, för Apple har faktiskt skickat med en adapter som konverterar Lightningporten till en 3,5-millimetersingång. Ingen optimal lösning, men ändå en lösning. Men nu är det slut med den saken. 

Kan köpas separat

Med de nya Iphone-modellerna XS, XS Max och XR som Apple offentliggjorde vid ett lanseringsevent på onsdagen, så kommer man inte längre att skicka med någon adapter. Den som vill lyssna med ett par klassiska sladdförsedda hörlurar får vackert finna sig i att köpa adaptern separat. Annars är det bluetooth alternativt hörlurar med Lightning-kontakt som gäller. Ligtning till 3,5-millimetersadaptern kostar 95 kronor i den svenska Applebutiken. 

Annons