Pete Lau avslöjar 3-årsstrategin

Ingen mellansegments-enhet från Oneplus på minst tre år

Det är high end som gäller framöver, om man frågar kinesiska Oneplus. Trots att det så kallade mellansegmentet visat sig vara oerhört lukrativt så har man inga planer på en sådan telefon under de närmaste tre åren.

Publicerad Uppdaterad

Här i norra Europa är det primärt high end-telefoner som dominerar, men globalt sett så sker den stora tillväxten i budget- och mellansegmenten. De senaste siffrorna från Gartner som kom häromdagen visade att den trenden håller i sig, men trots det tycks inte alla tillverkare vara intresserade av enklare telefoner. Oneplus är en av dem. Företagets vd Pete Lau har nu nämligen avslöjat strategin för de kommande tre åren, och den involverar inga mellansegments-enheter á la Oneplus X överhuvudtaget. I stället ska man fokusera på att släppa ett flaggskepp om året. 

Drar in äldre modeller

Lau säger också att den befintliga strategin med att dra in äldre modeller när en ny släpps kommer att ligga fast. Det kommer med andra ord inte att gå att köpa en äldre enhet till ett mer förmånligt pris efter att en nyare gjort entré på marknaden. Lau menar att det till stor del handlar om att Oneplus till skillnad från större tillverkare inte har lika stora vinstmarginaler, och att man därför måste hålla prisnivån uppe. Den förhållandevis billiga Oneplus X som släpptes 2015 hade lite enklare komponenter och kostade cirka 2 800 kronor. 

Källa