Meta släpper triss i nya funktioner

Instagram får förbättrad föräldrakontroll och "stör ej"-läge

Tjänsten ska även ge användaren bättre kontroll över vad som visas, samt möjligheten att inte bli störd.

Publicerad Uppdaterad

Meta meddelar att man kommer att släppa uppdaterade funktioner till Instagram som ska göra livet lättare för användarna, inte minst för föräldrar. En uppdaterad föräldrakontroll ska underlätta hanteringen av tonåringars användande av Instagram bland annat genom att kunna se sin tonårings kontoinställningar, vilket även omfattar sekretess- och innehållsstandarder samt kontroller. Om tonåringen uppdaterar en inställning kommer föräldrar att få ett meddelande om detta, samt att föräldrar kan se vilka konton som har blockerats av tonåringen.

En annan funktion är att ge användaren mer kontroll att välja mer av det innehåll de är intresserade av, och mindre av det som är ointressant. Det blir land annat möjligt att dölja flera olika typer av innehåll direkt i ”Utforska”-fliken, utan att behöva gå in på varje individuellt. En uppdatering av funktionen Dolda ord lägger till att dölja rekommenderade inlägg med specifika ord, emojis eller hashtags i bildtexten. 

Man introducerar också ett läge som kallas Quiet mode. När den aktiveras visas en ”Quiet Mode”-status på profilen, notiser tystas och autosvar skickas till de personer som hör av sig via DM. den här funktionen introducerar till att börja med i USA, Storbritannien, Irland, Kanada, Australien och Nya Zeeland, men det finns ingen information om den kommer att lanseras i Sverige och i så fall när.

Källa