Annons

Ska satsa på kroppsburen teknik

Intel köper Basis

Efter veckor av rykten står det nu klart att Intel köper klocktillverkaren och fitnessföretaget Basis för 100 miljoner dollar.

Publicerad Uppdaterad

Sedan början av året har det ryktats om att Basis är på väg att bli uppköpta och de senaste veckornas rykten om att det är Intel som öppnar plånboken har visat sig vara sanna. Intel betalar totalt 100 miljoner dollar för hela företaget enligt Techcrunch, även om de båda företagen inte själva har avslöjat några sådana detaljer.

Basis är företaget som gjorde två versioner av sin träningsklocka B1. Klockan kopplades mot telefonen för överföring av data, men de stora grejerna fanns i själva klockan. Där fanns möjlighet att mäta såväl rörelse som puls, svettmängd, syresättning i blodet och en del annat. 

Intel vill åt företaget för deras arbete med klockan och de data som Basis-appen analyserade från sensorerna. Anledningen ska vara att Intel själva vill bygga en smartare träningsklocka och då känns Basis som ett ganska bra val för uppköp.

Hur det kommer att se ut med försäljning av klockan framöver återstår att se, men troligen försvinner den inom kort. Basis själva hälsar att befintliga användare fortfarande kommer att kunna vända sig till dem för supportfrågor.