https://www.mobil.se/nyheter/ionic-uppdateras-till-fitbit-os-20
564994
Nyheter
Systemuppdatering

Ionic uppdateras till Fitbit OS 2.0

Fitbit har börjat rulla ut en ny systemversion till sin sportklocka Ionic.

Härom dagen visade Fitbit upp sin andra riktiga smartklocka, Versa, med en del nya funktioner jämfört med föregångaren Ionic. Fitbit poängterade dock att dessa funktioner skulle komma även till Ionic med en systemuppdatering till Fitbit OS 2.0.

Den uppdateringen kom snabbare än väntat, för Fitbit har börjat rulla ut den nu. Enligt företaget sker utrullningen i faser, med 10 procent av användarna åt gången, och man räknar med att alla ska ha fått uppdateringen om ett par veckor.

Fitbit OS 2.0 har framför allt en ny panel kallad Fitbit Today, som du får upp genom att svepa från botten av skärmen. Här ska du få en bättre översikt över din dagliga och veckovisa hälsostatistik. Notifieringar får du nu genom att svepa ner från skärmens överdel, och genom att trycka och hålla på bakåt-knappen får du musikkontroller och Fitbit Pay.

De som testat nya Fitbit Versa säger att systemet också flyter på mycket bättre, och eftersom det ska vara samma hårdvara i de bägge klockorna borde det gälla även Fitbit Ionic efter uppdateringen.