https://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-fitbits-nya-smartwatch-versa
564975
Nyheter
Två nya wearable tech-enheter

Här är Fitbits nya smartwatch Versa

Fitbit har nu offentliggjort sin andra renodlade smartwatch-enhet efter Ionic, en klocka som får namnet Versa och som är prismässigt lite mer överkomlig än Ionic. Samtidigt har man offentliggjort ett träningsarmband för barn som man kallar Fitbit Ace.

Efter Ionic har Fitbit gjort klart att man kommer att släppa fler smartwatch-enheter, om än med fokus på att nå ”en bredare publik”. Med det antog vi nästan att det var en billigare smartwatch på gång, och det visades sig mycket riktigt stämma, för Fitbit Versa som man nu offentliggjort har ett pris som ligger motsvarande cirka 1 000 kronor lägre än priset på Ionic. Fitbit lanserar klockan Fitbit Versa med fokus på kvinnliga användare och en ny funktion för att de ska kunna kartlägga sin menstruationscykel. Denna funktion ska dock bli tillgänglig även för den som använder Ionic och för alla användare av Fitbit-appen som finns till såväl Ios som till Android och Windows. 

Klockan Fitbit Versa finns att förboka idag för 1999 kronor på Fitbits egen sajt, men ska även hitta till andra återförsäljare inom kort. Fitbit Versa är lite mindre än Ionic och får även lite sämre batteritid (upp till fyra dagar på en laddning) och har ingen inbyggd GPS. Däremot har den stöd för betaltjänsten Fitbit Pay. Klockan kör Fitbit OS 2.0. 

Träningsarmband för barn

I samma veva passade Fitbit även på att presentera träningsarmbandet Ace som riktar sig till barn och ungdomar mellan åtta och 17 år. Det handlar om ett tämligen klassiskt träningsarmband som har en batteritid på fem dygn och är vattentätt. Armbandet mäter bland annat antal steg, ”aktiva minuter” och sömn. Dessutom kan det programmeras att påminna om att man ska röra på sig och dessutom kan man med den tillhörande appen köra utmaningar, där man kan tävla mot sin familj eller mot sina kompisar. Fitbit Ace är även den tillgänglig för förköp och kostar 999 kronor.