Fler problem, fler lösningar

Ios 13.3 släppt i beta – ska lösa nya problem

Ios 13 har visat sig vara en ovanligt buggig produkt men de problem som var nya i nuvarande Ios 13.2 ser ut att åtgärdas i kommande Ios 13.3 som nu kommit i en första betaversion.

Publicerad Uppdaterad

När Ios 13 släpptes var vi på mobil inte de enda som märkte barnsjukdomar och problem. Sedan dess har en del av problemen åtgärdats i en följd av uppdateringar, men den senaste uppdateringen till 13.2 introducerade även nya problem. Flera användare har rapporterat om att Ios alltför aggressivt stänger ner appar du kör i bakgrunden vilket gör att appen måste starta om och inte kan fortsätta därifrån du lämnade den. Det här kan rent praktiskt påverka till exempel uppladdningar från telefonen till Dropbox och andra appar som mår bäst av att fungera även när du inte har den aktiva i skärmen. Det blir alltså svårt att växla mellan olika appar utan att det tar onödigt lång tid. Att växla mellan till exempel Mail och Safari har många gånger gjort att den webbsida du tittat på var tvungen att laddas in på nytt. 

Ios 13.3 ska lösa problemen med multitasking

Det är ännu inte känt när IOS 13.3 släpps publikt, men i den första betaversionen av systemet tycks en fix för problemet med multitasking finnas. Det rapporterar en rad användare som testat betaversionen. Apple kommer troligen att släppa ett antal betaversioner innan Ios 13.3 släpps publikt och förra versionen 13.2 tog en månad på sig från första betaversion tills dess att det släpptes till alla användare.