https://www.mobil.se/nyheter/ios-134-kan-ha-en-funktion-som-gor-din-mobil-till-en-bilnyckel
568242
Nyheter
Starta bilen med mobilen

Ios 13.4 kan ha en funktion som gör din mobil till en bilnyckel

Den första betaversionen refererade till en API för bilnycklar vilket hintar om att den kommande mjukvaran kan låta din mobiltelefon fungera som bilnyckel.

Ios 13.4 är fortfarande tidigt i utvecklingsstadiet, då en första beta har dykt upp. En av uppgifterna som läckt ut från den här första betan är bland annat att det ska finnas ett API för bilnycklar. Enligt informationen ska Apples Iphone och smarta klockor kunna fungera som bilnycklar till fordon som har NFC. Det ska, enligt uppgifterna, inte krävas någon identifiering via face ID utan det ska räcka med att du lägger din telefon nära NFC-läsaren i bilen för att det ska fungera. 

Det verkar också som om du kommer att kunna ge samma befogenhet till andra personer vilket du gör via en inbjudan i Apple wallet. Enligt uppgifterna ska möjligheterna att para ihop bilen med telefonen börja i just Apple wallet-appen, även om du också behöver biltillverkarens app installerad i telefonen. Exakt hur det hela ska gå till är inte riktigt klarlagt och det återstår att se när den nya uppdateringen blir officiell. 

Ämnen