1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ios-14-inte-langre-ett-alternativ
571503
Nyheter
falskt
Dags att gå vidare

Ios 14 inte längre ett alternativ

Vill du ha de senaste säkerhetsuppdateringarna är det Ios 15 som gäller.

När Apple släppte uppgraderingen till Ios 15 kom det även en säkerhetsuppdatering för användare som inte ville eller vågade uppgradera från Ios 14.

Nu är det dock slut på detta och Apple har återgått till den traditionella metoden med uppdateringar där användare tvingas installera den senaste versionen av operativsystemet (i det här fallet Ios 15) för att få de senaste säkerhetsuppdateringarna. Man har även plockat bort uppdateringen till version 14.8.1, så det enda uppdateringsalternativet är till senaste version 15.2.1.

En av anledningarna till att alternativet har plockats bort är att vilja att uppgradera till det nya Ios 15 har varit lägre än vid tidigare nya generationer av Ios, och att det här kan vara ett led i att tvinga Ios 14-användare att uppgradera. Enligt siffror som Apple har släppt är det bara 72 procent av enheter lanserade de senaste fyra åren som kör Ios 15, medan 26 procent fortfarande använder Ios 14.

Viljan att uppgradera kompatibla enheter till Ipad OS 15 är dock ännu lägre, av enheter som lanserats de senaste fyra åren är det bara 63 procent som har uppgraderat medan 30 procent fortfarande använder Ipad OS 14.

Källa