Kalender och aviseringar i anpassat gränssnitt

“IOS 17 ska göra Iphone i viloläge till en smart display”

När Iphone är låst i landskapsläge ska låsskärmen förvandlas till en smart display, i stil med Google Pixel Tablet eller Nest Hub.

Publicerad Uppdaterad

Lås skärmen på din Iphone och placera den i landskapsläge så ska låsskärmen fyllas med användbara widgets och visa aktuell information i ett anpassat gränssnitt med hög kontrast. Det är enligt uppgifter till Bloomberg en av de nya funktionerna i kommande, ännu inte lanserade IOS 17. I låsvyn ska du kunna se kommande kalenderposter, aviseringar som kommit in och annat, vilket i praktiken gör din Iphone till något av en smart display.

Det har tidigare förekommit rykten om att Apple arbetar för att ta fram en smart display, men det finns i dagsläget inga uppgifter om Iphone-läget som smart display kan komma även till Ipad OS.

IOS 17 ska presenteras på Apples utvecklarkonferens WWDC som inleds klockan 19 svensk tid den 5 juni och där väntas vi även få se Apples AR-headset, en stor förnyelse av Watch OS i form av Watch OS 10, även det centrerat i stora delar kring widgets sägs det och utöver detta säkert en rad andra nyheter.