Annons

Kan få brusreducering

IOS-beta skvallrar om att nya Airpods är på väg

Den nya kamerafunktionen Deep Fusion för Iphone 11 i all ära, men det är tecken på nya Airpods som gör den senaste IOS-betan extra intressant.

Publicerad Uppdaterad

Apple har nu rullat ut en ny förhandsversion av IOS (och IPad OS) till registrerade utvecklare, vars huvudnummer är ett helt nytt bildbehandlingssystem för den A13 Bionic-processor som sitter i de nya Iphone 11-modellerna. Deep Fusion ska primärt medföra stora förbättringar av bilder tagna vid lite mer dunkla förhållanden. Men den nyheten överskuggas paradoxalt nog av någonting helt annat, närmare bestämt en grafisk symbol. Det handlar om ett så kallat piktogram som avbildar ett par trådlösa in-ear-lurar som inte ser ut som de tidigare versionerna av Apples true wireless-hit Airpods. Hörlurarna på bilden tycks nämligen vara rustade med anpassningsproppar, något som rimmar med uppgifter om att en ny version av Airpods är rustade med brusreducering.

Påminner om tidigare läckor

Den grafiska symbolen påminner också i hög grad om tidigare läckta bilder på vad som påståtts vara Airpods 3. Filnamnet innehåller referenser till en produkt med kodnamnet B298, och symbolen finns inlagd i inställningarna för hjälpmedel. Just det skulle kunna innebära att den nya versionen av Airpods eventuellt kan användas som hörapparater. Apple har inte offentliggjort något datum för ett andra hårdvaruevent i höst ännu, men man kommer sannolikt att bjuda in till ett sådant inom kort. Nya Ipad-modeller och en ny Macbook Pro förväntas offentliggöras någon gång under oktober, och det är inte omöjligt att vi även får se Airpods 3 i samband med det. 

Källa