Slutproducerad?

Iphone 12 Mini inte tillräckligt populär – kan sluta produceras

Apples lilla version av Iphone 12 verkar inte alls ha blivit så populär som man hoppas och nu kan det bli så att Apple lägger ner produktionen av den.

Publicerad Uppdaterad

Iphone 12 Mini är som namnet antyder den minsta av de fyra telefoner som Apple lanserade ifjol. Men trots att många trodde att en mindre telefon som inte tog så mycket plats, var lättare att få ner i fickan och så vidare, skulle vara en storsäljare så har Iphone 12 Mini inte alls blivit speciellt populär. Trots det lägre priset än övriga Iphonemodeller har försäljningen inte tagit fart. En av nackdelarna med den mindre telefonen är att batteriet inte har samma kapacitet som hos de större telefonerna, vilket så klart påverkar potentiella användare negativt. 

Enligt försäljningssiffror är det den minst sålda Iphonemodellen av de fyra som lanserades förra året. Globalt sett har den stått för sex procent av intäkterna sedan lanseringen. 

Nu menar analytiker på J.P. Morgan att Apple kan komma att avsluta produktionen av Iphone 12 mini under det andra kvartalet av 2021. Samtidigt tycks dock bolaget planera ett släpp av fyra olika Iphone-modeller även till hösten detta år. 

Källa