Varmare än vanligt

Iphone 15-modeller uppges ha värmeproblem

Allt fler rapporter dyker upp om att Apples nya Iphone 15-modeller verkar ha värmeproblem.

Både i forum och via publikationer har det börjat dyka upp allt fler rapporter om att Apples nya Iphone 15-modeller har någon form av värmeproblem där temperaturer på över 45 grader har uppmätts. Sammantaget verkar Iphone 15 Pro Max vara den modell som är mest drabbad, men alla fyra Iphone 15-modellerna har figurerat. Den vanligaste förekomsten uppges vara vid laddning men ska även förekomma vid vanlig användning som surfande och chattande.

Det finns ännu inte några konkreta misstankar om vad som orsakar problemen, de första misstankarna om att det är den nya systemkretsen A17 som är problemet verkar inte stämma då även modeller med A16-kretsen verkar vara drabbade.

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo kan en av orsakerna, varje fall för Pro-modellerna, vara att Apple har gjort kompromisser när det handlar om systemkylningen för att få ner vikten. Kuo menar att den minskade värmeavledningsytan och titanramen, titan leder värme extremt dåligt, har haft en negativ inverkan på enheternas termiska effektivitet.

Apple har ännu inte kommenterat de påstådda värmeproblemen.