Batteribrist kan vara orsaken

Iphone 6 Plus-ägare har fått Iphone 6S Plus som utbytes-telefoner

Apple har börjat ersätta skadade Iphone 6 Plus-enheter med den nyare telefonmodellen Iphone 6S Plus. Det rapporterar nu flera användare om, efter att de lämnat in sina trasiga telefoner för reparation och fått dem utbytta.

Publicerad Uppdaterad

För ett par veckor sedan kom nyheten om att det råder batteribrist för Iphone 6 Plus på olika håll i världen, något som skulle kunna ha att göra med det kraftigt sänkta priset på batteribyten som Apple infört sedan det framkom att man medvetet gör telefoner med slitna batterier långsammare. Och möjligen är det den saken som spelar in när Apple nu plötsligt börja ersätta trasiga Iphone 6 Plus-telefoner som lämnats in för reparation med den modernare Iphone 6S Plus. Det handlar fortfarande om en tre år gammal enhet, dock en ett år nyare modell med en rad förbättringar och nya funktioner som Iphone 6 Plus saknar. Vittnesmålen om den till synes generösa uppgraderingen kommer från flera olika håll i världen. 

Ingen officiell kommentar

Apple har inte gått ut med någon officiell förklaring till det hela, och det har inte heller kommit några krav på den saken från användarna. Man får väl helt enkelt utgå ifrån att de flesta –  möjligen med ytterst få undantag – är väldigt nöjda med att få en nyare enhet som utbytestelefon. Apple har däremot i ett internt meddelande som sajten Macrumors kommit över skrivit att vissa Iphone 6 Plus-modeller kommer att bytas mot 6S Plus-modeller fram till slutet av mars. Varken Iphone 6 Plus eller Iphone 6S Plus tillverkas längre. 

Källa