https://www.mobil.se/nyheter/iphone-7-har-problem-med-bluetooth
562310
Nyheter
Ironiskt

"Iphone 7 har problem med bluetooth"

Många Iphone 7-användare har stött på problem med trådlös ljudöverföring via Bluetooth.

I och med att Apple tog bort 3,5 millimeterjacket på Iphone 7-serien så blev bluetooth det uppenbara ljudkopplingsvalet för allt som inte vill släpa omkring på en adaptersladd i fickan. Att Apple i samband med mobilsläppet även lanserade de trådlösa bluetooth-snäckorna Airpods underströk det ytterligare. 

Nu verkar det dock som att övergången till det trådlösa ljudalternativet inte har gått så smärtfritt som Apple kanske hade önskat, och det gäller både Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Flera Iphone 7-ägare har på senare tid rapporterat om stora problem med hackande ljud när det spelas upp via bluetooth. På en Reddit-tråd som tar upp problemet skriver en användare att han, eller hon, bytte ut sin Iphone 7 mot en ny enhet men att problemet ändå kvarstod. Skribenten Zach Epstein på tekniksidan BGR bekräftar att han också bytte ut sin Iphone 7 med samma resultat.

Problemet uppmärksammades först när användare upptäckte att ljudet hackade när de kopplade Iphonen mot bilars ljudsystem. Det problemet verkar dock för de flesta användare ha blivit åtgärdat via Apples uppdateringar av Ios. Man får hoppas att samma sak upprepar sig när det gäller den billösa ljudanvändningen.