Färska siffror från analysfirman Counterpoint

Iphone XR mest sålda telefonen i världen under tredje kvartalet

Det ska vara en lite enklare telefon om man vill dominera på smartphonemarknaden. Det visar de siffror som analysfirman Counterpoint Research kommit med för årets tredje kvartal.

Publicerad Uppdaterad

I ett välbärgat land som Sverige, där var och varannan person tycks gå omkring med en smartphone i 10 000-kronorsklassen, är det förstås lätt att få uppfattningen att det är flaggskeppstelefonerna om säljer bäst i världen. Men så är det förstås inte. Det är i det övre skiktet av mellansegmentet (eller de nedre regionerna av high end-segmentet, lite beroende på hur man väljer att definiera saken) som de stora globala försäljningssuccéerna står att finna. Och den saken bekräftas också av den senaste rapport kring den globala smartphoneförsäljningen som analysfirman Counterpoint Research nu har kommit med. Mellan juli och september i år var det Apples förhållandevis enkla Iphone XR som sålde bäst i världen och plockade hem en marknadsandel på 3 procent. Iphone 11 – det vill säga 2019 års version av samma telefon – letar sig också in på tio i topp-listan och placerar sig på en femteplats. 

I övrigt är det Samsung och Oppo som dominerar. Galaxy A10 finns till exempel på andraplatsen med en marknadsandel på 2,6 procent medan Galaxy A50 plockar hem tredjeplatsen med 1,9 procent. Koreanerna kniper även en sjundeplats med sin Galaxy A20. Oppo A9 placerar sig på fjärdeplatsen, medan Oppo A5s finns på en sjätteplats och Oppo A5 på en åttondeplats. Huawei får däremot nöja sig med endast en telefon på listan. Det är modellen P30 som kniper tiondeplatsen direkt efter Xiaomis Redmi 7A. P30 var också den senaste telefon som Huawei släppte som har Googles tjänster, då den släpptes innan den amerikanska svartlistningen av Huawei trädde i kraft. 

Källa