Nästan identisk

Isärplockning visar få nyheter i Apple Watch Series 7

När Ifixit skruvat isär Apple Watch Series 7 framgår det precis hur lik den är föregångaren.

Publicerad Uppdaterad

Sajten Ifixit brukar plocka isär mobiler och tillbehör för att se hur de är gjorda och om det är möjligt att reparera dem på egen hand, och nu har man kommit till Apple watch Series 7.

Redan av specifikationerna framgår det att det enda som egentligen är nytt i Apple Watch Series 7 är att skärmen blivit lite större, och Ifixits isärplockning bekräftar att man gjort få ändringar i innanmätet.

De krympta ramarna runt skärmen har åstadkommits genom att touchsensor och display har fått en kabel i stället för två. Man har också tagit bort diagnostikporten och ersatt den med en trådlös lösning. Ifixit påpekar att sammanslagningen av kabeln inte är en trivial teknisk förändring. Den kräver troligen att man infört en så kallad "on cell touch"-skärm av samma typ som finns i Iphone 13. 

Men utöver nyheterna kring skärmen är alltså konstruktionen snarlik, och bland annat konstaterar Ifixit att batteriet till en Apple Watch Series 6 passar och fungerar i Apple Watch Series 7, trots att de har olika kapacitet.

Ifixit ger betyget 6/10 för hur lätt det är att reparera Apple Watch Series 7, vilket är samma betyg som föregångaren fick.

Källa